STIŽU SUNČANI MJESECI

Nakon zahlađenja, u četvrtak ponovno do +25

05.04.2011 u 10:07

Bionic
Reading

Nakon kratkog zahlađenja koje je Zavižanu jutros donijelo tri centimetra snijega i temperaturu od -2°C, u cijeloj Hrvatskoj vrijeme će se proljepšati, pa ćemo ostatak tjedna uživati u ugodnim proljetnim temperaturama, najavljuju prognostičari

U srijedu će u kopnenim krajevima biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Jutarnja temperatura kretat će se od 3 do 8°C, a najviša dnevna od 16 do 20°C.

Na Jadranu će u srijedu biti pretežno sunčano, samo ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku i suho. Ujutro će još biti umjerene do pojačane bure i tramontane, koja će slabiti u drugom dijelu dana. Jutro će biti svježije, a najviše dnevne temperature kretat će se od 17 do 22°C.

U četvrtak će u kontinentalnim krajevima biti djelomice sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Zapuhat će slab, poslijepodne umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 6 do 11°C, a najviša dnevna od 20 do 25°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Najviše dnevne temperature bit će između 20 i 25°C. Četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj biti najtopliji dan u tjednu!

U petak će se nastaviti suho i pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti uz mjestimično umjerenu naoblaku. Dnevna temperatura malo će pasti, no i dalje će se u većem dijelu zemlje kretati oko 20°C, rekao je predsjednik udruge Crometeo Kristijan Božarov.

Vikend sunčan, a izgleda i mjeseci koji slijede

Slično vrijeme s dosta sunca i ugodnim proljetnim temperaturama očekuje nas i za vikend, koji bi mnogi mogli iskoristiti za provod u prirodi.

Meteorološki podaci pokazuju da su temperature u ožujku uglavnom bile tek malo više od prosječnih. Međutim, količina oborina bila je znatno manja od višegodišnjeg prosjeka. Stoga će poljoprivrednici s veseljem dočekati svaku travanjsku kišu.

Prognostičari i klimatolozi najavljuju da bi i mjeseci koji dolaze mogli biti nešto topliji i sušniji od prosjeka.

Zanimljivosti

Koliko su važne i dobrodošle travanjske kiše, pokazuju i dvije narodne izreke:

Travanjske kiše, svibanjsko cvijeće.

Kad u travnju kiša pada, tko se dobru da ne nada.