POVJERENSTVO UZELO TIME OUT

I dalje bez Ekspertne skupine za kurikulum, kamen spoticanja Matko Glunčić

03.04.2018 u 22:35

Bionic
Reading

Iako je sastanak Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja (PSP) započeo još u 14 sati, ni nakon osam sati zasjedanja to tijelo nije izabralo članove i voditelja Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS)

'Ono gdje smo uzeli jedan time out od dva dana je da još jednom promislimo prije donošenja konačne odluke o voditelju i članovima ERS-a. To će biti u onom roku za koji smo odluku o natječaju produžili', kazala je iza 22 sata novinarima ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Gotovo 8 sati, uz povremene pauze zbog premijerovih drugih sastanaka, zasjedalo je Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, no odluku o nasljedniku Borisa Jokića i Jasminke Buljan-Culej nisu donijeli.

Upitana zašto je zapelo, Divjak je poručila: 'Zapelo je jer je to nešto gdje moramo stvarno imati čim višu razinu suglasja. I ukoliko toga nemamo dovodimo u pitanje na koji način će se taj proces voditi, a svima nam je stalo da smo sigurni ne samo u voditelja, nego i svakog člana.'

Na pitanje da li je zapelo zbog državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja Matka Glunčića, koji je jedan od kandidata za voditelja ERS-a, Divjak nije željela odgovoriti.

  • +14
Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

No, Divjak je nedavno, gostujući na televiziji N1, jasno rekla da ona za Glunčića neće glasati. 'Njegova prijava je legitima, ali nije realno očekivati da bi on to mogao voditi. Čovjek koji govori protiv programa, mislim da to baš nije mudro i da tome svakako treba posvetiti posebnu pažnju.'

Kako doznajemo, ipak je on bio kamen spoticanja, odnosno odgode izbora upravo zbog žestokog protivljenja ministrice Divjak.