pružni prijelaz u Ostrovu

Nakon sudara vlaka i automobila umro 55-godišnji Vinkovčanin

24.05.2020 u 13:36

Bionic
Reading

Od ozljeda zadobivenih u sudara teretnog vlaka i osobnog automobila, u subotu na pružnom prijelazu u Ostrovu na pruzi Vinkovci-Osijek, u nedjelju je u vinkovačkoj bolnici umro 55-godišnji suputnik u osobnom automobilu, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska

Iz policije navode kako je osobnim automobilom Hyundai vinkovačkih registracijskih oznaka upravljao 25-godišnjak iz Vinkovaca, koji se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio voziti preko pružnog prijelaza u Ostrovu te je udario u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na prometnu zelenu površinu.

Uz vozača, u osobnom automobilu bio je suputnik, 55-godišnjak iz Vinkovaca te su obojica prevezena u vinkovačku bolnicu. Vozač, 25- godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a 55-godišnjak je od zadobivenih ozljeda u nedjelju umro u bolnici.

Prijelaz preko željezničke pruge, gdje se dogodila nesreća, označen je prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (andrijinim križem), navode iz vukovarsko-srijemske policije dodajući kako protiv 25-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi kaznena prijava.