U SMJER ZAGREBA

Prometna nesreća na A1 kod naplatne postaje Demerje

14.05.2020 u 07:28

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 prije naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba Hrvatski autokub (HAK) u četvrtak ujutro poziva vozače na dodatni oprez

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici i Dalmaciji, a u središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Zbog privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska.

Kada je rije o graničnim prijelazima domaći i strani državljani mogu ulaziti i izlaziti u RH uz pridržavanje mjera koje je propisao HZJZ. Hrvatski državljani mogu ulaziti i izlaziti iz države zbog takozvanih nužnih razloga. Državljani iz zemalja EU mogu ulaziti u Hrvatsku ako imaju opravdane razloge (gospodarske aktivnosti, poslovni sastanci, u budućnosti turisti…). Svaki inozemni građanin dobit će detaljne upute kako se mora ponašati u Hrvatskoj – to isključuje mjeru samoizolacije. U svrhu poslovnih sastanaka u Hrvatsku mogu ulaziti i građani država koje nisu u EU.