TEŠKE OZLJEDE

Nakon nesreće na A1 zbrinuto 12 ozlijeđenih, neki su u kritičnom stanju

06.01.2024 u 19:52

Bionic
Reading

Putnici ozlijeđeni u subotu ujutro u sudaru dvaju vozila na autocesti A1 kod Karlovca, u kojoj su poginule tri osobe, nalaze se na liječenju u bolnicama u Zagrebu, Karlovcu, i Rijeci, te su neki od njih potencijalno u životnoj opasnosti.

U automobilu hrvatskih oznaka poginuli su 48-godišnji vozač i njegova godinu mlađa suputnica a u automobilu mađarskih oznaka putnik čiji identitet još nije utvrđen.

U nesreći je ozlijeđeno 12-ero osoba, među kojima je dijete iz automobila hrvatskih oznaka, dok su ostali ozlijeđeni putnici iz drugog vozila i po neslužbenim podacima riječ je o migrantima.

Dijete lakše ozlijeđeno u vozilu hrvatskih oznaka na liječenju u Karlovcu

Šest osoba je na liječenju je u Općoj bolnici Karlovac, među kojima je i dijete iz automobila hrvatskih oznaka. 

Ravnateljica Ivana Kovačić rekla je da je dijete lakše ozlijeđeno. Od šest primljenih osoba tri osobe su teže ozlijeđene, ali nitko nije u životnoj opasnosti. Riječ je o muškarcima mlađe dobi, dodala je Kovačić, koja pretpostavlja da te osobe nisu ni punoljetne.

"Osobe nisu suradljive, nemaju dokumente, ali smo utvrdili da govore jednu vrstu arapskog jezika", kazala je ravnateljica, dodavši da im u komunikaciji pomaže liječnik podrijetlom s njihovog područja. 

S liječnicima je po riječima ravnateljice jedino želio razgovarati suvozač koji je rekao da ima 25 godina i da je iz Moldavije koji je podvrgnut operaciji bedrene kosti. Po neslužbenim podacima vozač tog vozila je poginuo te se njegov identitet još utvrđuje.

U Rijeci troje pacijenata u potencijalno životnoj opasnosti

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka dosad je primljeno i obrađeno četvero ozlijeđenih, doznaje se u tom KBC-u. Jedan pacijent je otpušten u pratnji policije, a troje je zadržano na liječenju i to dvoje na Klinici za kirurgiju, a jedan pacijent nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja, izvijestio je KBC. Svoje troje je potencijalno u životnoj opasnosti, rekli su.

U zagrebačkoj Klinici za traumatologiju KBC-a "Sestre Milosrdnice" zbrinut je jedan pacijent koji je dovezen iz Ogulina. Liječnik Tomislav Ćuti rekao je Hini da je 15-godišnji pacijent zadobio teške ozlijede kralježnice ali je vitalno stabilan, odnosno nije životno ugrožen. Dodao je da je riječ je osobi s arapskog govornog područja.

Jedna osoba zaprimljena je na kirurgiju i u KBC Zagreb, a riječ je o maloljetnom Egipćaninu. Kirurg Stanko Čavar rekao je da je ozlijeđenIk dobro, trenutno je na opservaciji i nada se da bi u ponedjeljak mogao biti pušten iz bolnice.

  • +5
Teška prometna nesreća na autocesti Karlovac-Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Karlovačko tužiteljstvo: Nesreću izazvao vozač automobila mađarskih oznaka

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je ranije u subotu da je prometnu nesreću skrivio vozač automobila mađarskih oznaka koji je zbog nepropisne vožnje noćas oko 1,40 sati udario u ogradu pri čemu su poginule tri, a ozlijeđeno je 12 osoba.

Očevidom je utvrđeno da se vozač s mađarskim registarskim oznakama kretao prema sjeveru, a udarivši u ogradu vozilo se zanijelo i prešlo na suprotnu traku autoceste koja vodi prema jugu te frontalno udarilo u automobil hrvatskih oznaka koji se kretao prema Rijeci te su u njemu smrtno stradali 48-godišnji vozač i njegova 47-godišnja putnica.

U vozilu mađarskih oznaka stradao je jedan putnik čiji identitet nije utvrđen. Županijskog državno odvjetništvo u Karlovcu je naložilo obdukciju smrtno stradalih te se utvrđuju sve okolnosti nesreće i identiteti sudionika.

Božinović: Policija utvrđuje identitet ozlijeđenih u nesreći na autocesti

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da policija provjerava identitet osoba ozlijeđenih u prometnoj nesreći, te slijedom neslužbenih podataka po kojima je nesreću izazvao krijumčar migrantima poručio da policija krijumčarima otežava posao.

“Policija pod vodstvom Državnog odvjetništva provodi sve radnje vezane za utvrđivanje okolnosti, uključujući i identitet osoba u ovom drugom vozilu”, rekao je Božinović novinarima na primanju SNV-a u povodu proslave Božića po julijanskom kalendaru.