nastavak u ponedjeljak

Nakon izglasavanja proračuna sjednica zagrebačke skupštine prekinuta

13.12.2018 u 17:46

Bionic
Reading

Nakon izglasavanja proračuna Grada Zagreba za 2019. sjednica zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak poslijepodne je zbog nedostatka kvoruma prekinuta, a njezin nastavak je zakazan za ponedjeljak, 17. prosinca, u 10 sati

Proračun je bio prva točka dnevnog reda, a sjednica je prekinuta na drugoj točki, gradonačelnikovom prijedlogu programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2019. godini.

Potpredsjednik Gradske skupštine Krešimir Kartelo (Neovisni za Hrvatsku) kazao je da će njihov Klub zastupnika napustiti današnju sjednicu "zbog sramotne, jadne i bijedne malograđanske izjave zastupnika HSLS-s Miroslava Polovaneca koji je, misleći na Hasanbegovića, rekao da je jedan od rijetkih Zagrepčaneca koji ne da da mu diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka".

"Napustit ćemo sjednicu i pozvati osobu koju cijenimo - muftiju Ševka Omerbašića da nam kaže što misli o toj izjavi, a zastupnika Marka Torjanca (koji je zatražio da Skupština osudi napad na Milorada Pupovca) zamolit ćemo da osudi i ovaj oblik mržnje, neprihvatljivog, jadnog istupa Miroslava Zagrepčanca", kazao je Kartelo.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izrekao mu je opomenu uz objašnjenje da ovo nije razina na kojoj se može komunicirati u Skupštini - kad svojim govorom omalovažava ili vrijeđa. "U hrvatskom narodu kažu pobjednik ima uspjeh, a gubitnik objašnjenje", dodao je.

Mikulić je nakon nekog vremena konstatirao da u dvorani nema kvoruma te je nastavak sjednice odredio za ponedjeljak, 17. prosinca.

  • +9
Milan Bandić napustio je bolnicu i stigao na sjednicu Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Tako će pred gradskim zastupnicima u nastavku sjednice u ponedjeljak, 17. prosinca biti još 44 točke dnevnog reda, među kojima i Izvješće o radu gradonačelnika od 1. siječnja do 30. lipnja 2018., gradonačelnikov prijedlog zaključka o namjeri sudjelovanja u osnivanju i izgradnji hrvatskog vojnog muzeja, te poslovna izvješća Uprave Zagrebačkog holdinga, Uprave ZET-a, Uprave Zagrebačkog velesajma, Uprave Zagrebačkog inovacijskog centra i Uprave Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom za razdoblje siječanj - lipanj 2018.