terorizam

Nakon brata u Libiji uhićen i otac bombaša samoubojice iz Manchestera

24.05.2017 u 22:11

Bionic
Reading

Otac i brat atentatora iz Manchestera uhićeni su u Libiji, a brat je priznao da je znao za napad i osumnjičen je da je planirao izvesti teroristički čin u Tripoliju, objavila je libijska sigurnosna služba u srijedu, a britanske vlasti uhitile su i petu osobu, prenose agencije

Hašem Abedi je nakon uhićenja priznao da je znao za pripreme napada svog starijeg brata Salmana, a priznao je da je i sam bio član organizacije Islamska država, navela je u srijedu jedna jedinica libijskih službi sigurnosti.

Uhićen u utorak, Hašem Abedi je priznao da je i sam bio u Velikoj Britaniji dok se pripremao atentat u areni u Manchesteru u kojem su u ponedjeljak navečer ubijene 22 osobe, a ozlijeđeno je 59, navela je na svojoj Facebook stranici policija vlade nacionalnog jedinstva, piše Reuters.

Hašema Abedija su mjesec i pol pratile policijske ekipe i zaključile su da priprema teroristički napad u Tripoliju, dodala je policija.

Uhićen je u utorak u 20 sati po lokalnom vremenu dok je primao 4500 libijskih dinara (oko 600 eura) koje mu je poslao brat Salman, prema istom izvoru.

U srijedu je u svom domu u Tripoliju uhićen i otac bombaša samoubojice, rekao je jedan glasnogovornik.

Osoba bliska obitelji, koja također živi u Manchesteru, rekla je da je Salman Abedi bio u Libiji prije odlaska u Veliku Britaniju i to četiri dana prije atentata.

'Njegov otac je želio da sin ostane u Libiji, ali Salman je inzistirao na tome da se vrati u Manchester', rekao je taj neimenovani izvor.