cvijeće i svijeće

Nakon afere s kućicama ostavku podnio šef Gradskih groblja u Zagrebu

10.11.2020 u 09:07

Bionic
Reading

'Dosadašnji voditelj podružnice Gradska Groblja, Patrik Šegota, podnio je ostavku na dužnost voditelja podružnice. Do imenovanja novog rukovodstva, poslove vršitelja dužnosti voditelja podružnice Gradska groblja od danas obnaša Roko Gruja', objavljeno je na stranicama Zagrebačkog holdinga.

Zašto je Šegota odlučio otići nije navedeno. Međutim, 24 sata pišu kako je to eplilog afere s kućicama za prodaju grobljanske galanterije na Miroguju koju je otkrio taj dnevni list. Naime, Groblja su raspisala javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta za prodaju cvijeća i svijeća na četiri unosne lokacije na Mirogoju. Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana su pobijedile četiri tek osnovane tvrtke koje su ponudile u kunu istu cijenu mjesečnog najma: 3510 kuna.

A to je bilo samo 10 kuna više od drugog najboljeg konkurenta. Brzinski su postavljene i kućice za prodaju svijeća i cvijeća prije blagdana Svih svetih. Otkriveno je da sve četiri tvrtke ne posluju na lokacijama odsnono da su sve četiri su prepustile svoje poslovanje obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić.

Ona je široj javnosti poznata kao dance zvijezda Velina koja je sredinom 90-ih imala veliki hit: Sherry, Sherry.

Dugogodišnji prodavači na Mirogoju su upozorili da vjeruju da je sve namješteno, a Šegota je tvrdio da je sklopljen izvrstan posao i da on nema ništa s davanjem u podnajam.

Šegota je inače prvo bio u HDZ-u, a onda je prešao Bandiću. Brzo je napredovao i u stranci, a natječaj kojim je izabran za voditelja je trajao samo tri radna dana, pred Božić 2018. godine.