james whitey bulger

Najzloglasniji bostonski mafijaš kojeg je glumio Johnny Depp pronađen mrtav

30.10.2018 u 21:02

Bionic
Reading

James 'Whitey' Bulger, koji je živio dvostruki život kao jedan od najzloglasnijih bostonskih mafijaša i kao informator FBI-a, pronađen je mrtav u utorak u 89. godini života, dan nakon što je prebačen u savezni zatvor u Zapadnoj Virginiji, objavio je američki savezni Ured za zatvore

Službeno nije naveden uzrok smrti, a istraga je u tijeku. CNN i Boston Globe prenijeli su da je Bulger ubijen nakon što je prebačen u kaznionicu Hazelton iz zatvora u Floridi, ali nisu pružili dodatne informacije.

Savezni Ured za zatvore je objavio da drugi zatvorenici i osoblje nisu ozlijeđeni te da FBI istražuje slučaj.

Bulger je osuđen u kolovozu 2013. zbog 11 ubojstava i drugih optužbi, uključujući reketarenje. Osuđen je na dvije uzastopne doživotne kazne i dodatnih pet godina zatvora.

Bostonski je gangster pokušao izbjeći zatvor ubijanjem mogućih svjedoka, utjecajem na korumpirane policajce te je 16 godina bio bjegunac.

Uhićen je u lipnju 2011. u Santa Monici (Kalifornija) gdje je živio sa svojom dugogodišnjom djevojkom, nakon što je dojava bivše Miss Islanda, njegove susjede, dovela do Burglera.

Bulgerova banda Winter Hill djelovala je više od dva desetljeća u južnom Bostonu.

Lihvarenje, ilegalno kockanje, iznuđivanje, trgovina drogom i ubojstva, bile su glavne aktivnosti te bande koja je imala prešutno odobrenje jednog agenta FBI-a koji je pak dobivao informacije od Bulgera o drugim gangsterima.

Bulger, kojeg u filmu iz 2015. 'Black Mass' glumi Johnyy Depp, izazivao je strah zbog svog naglog temperamenta i brutalnosti.

Tužitelji navode da je zadavio dvije žene, a jednog muškarca satima mučio prije nego što ga je ubio hicem u glavu.