hranić u obilasku

U đakovačkom samostanu su deseci časnih sestara iz cijele Hrvatske; u samoizolaciji i nekoliko svećenika

23.06.2020 u 20:47

Bionic
Reading

Samostan milosrdnih sestara Sv. križa, u kojem je deset sestara pozitivno na koronavirus, posjetio je u utorak đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Nadbiskup Hranić zahvalio je na skrbi Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i osječkome KBC-u. Kako je rekao za lokalni Radio Đakovo nakon posjeta samostanu, iz samostana su odmah stupili u kontakt s Nadbiskupijom i poduzete su sve potrebne mjere, a danas su došli uzeti bris svim sestrama i svima koji su bili u kontaktu sa zaraženim sestrama.

Dodao je da je u samostanu na duhovnim vježbama od 30 do 40 sestara koje imaju kuće po cijeloj Hrvatskoj, a došle su i sestre s Kosova. Nadbiskup Hranić još ne zna je li utvrđeno tko je nulti pacijent.

U samostanu je trenutačno oko 180 sestara, prosječna dob je 69,71 godina.

  • +7
Desetak časnih sestara zaraženo je koronavirusom u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

U samostanu inače boravi oko 140 redovnica. U samoizolaciji je i nekoliko svećenika, potvrdio je nadbiskup Hranić i dodao da strah za djecu koja pohađaju samostanski Dječji vrtić "Sunčev sjaj - Nazaret" nema jer je bio produženi vikend.

U samostanu milosrdnih sestara Sv. križa deset sestara je pozitivno na koronavirus. U nedjelju, 21. lipnja četiri sestre dobile su temperaturu, o čemu su obavijestile liječnicu koja je izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je 12 sestara od kojih je deset pozitivno. Do daljnjeg su zatvoreni Dnevni boravak centra "Amadea" te Dječji vrtić "Sunčev sjaj - Nazaret".