POMOĆ POPLAVLJENIMA

Nadbiskup Hranić ipak odriješio kesu: Donirat će četiri milijuna kuna

23.05.2014 u 15:36

  • +2

Nadbiskup Hranić izvlači bika iz vode

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / Cropix

Bionic
Reading

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina te ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Ivica Rebić obišli su jučer poplavljene župe Đakovačko-osječke nadbiskupije. Posjetili su Županju, Drenovce, Gunju, čak i Rajevo Selo te su se na kraju u Cerni susreli s izbjeglim osobama

'Obišli smo gotovo čitavu Cvelferiju. Bili smo u Rajevu Selu gdje se cestom ipak može ući u selo. Vidjeli smo potopljene kuće, onaj strah koji se uvukao u stanovnike Soljana jer im prijeti nadiranje vode. Vidi se strašno puno solidarnosti i uzajamne pomoći. Bilo mi je strašno gledati, osim tih potopljenih kuća, spašavanje stoke u kojem pomažu specijalci i Hrvatska vojska', rekao je jučer nadbiskup Hranić, koji je i sam sudjelovao u izvlačenju jednog bika iz vode.

'Vidimo da pomoć trebamo usmjeriti na ono kad se ljudi budu vraćali kući. Trebat će im pomoć u saniranju kuća, novi namještaj, kućanski aparati, valjat će obnoviti stočni fond, ljetina im je uništena, dakle trebat će im pomoć da prežive. Mi se koncentriramo na tu pomoć kad se vrate kući. Nismo svemoćni, oko četiri milijuna kuna mogli bismo izdvojiti i dati', najavio je nadbiskup Hranić prenosi Glas Slavonije.