HIBRIDNO RATOVANJE

Nadbiskup Barišić: Borbeni ateizam prerušio se u različite oblike

21.12.2017 u 17:37

Bionic
Reading

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i predstavnici županijskih i gradskih vlasti na božićnom primanju kod nadbiskupa posebno su upozorili na demografske probleme s kojima se suočava Hrvatska

Kako je rekao nadbiskup Barišić, "mladi koji vole svoju domovinu napuštaju je jer u njoj ne vide svoju budućnost i tu nevolju ne možemo mirno podnositi".

  • +5
Primanje kod nadbiskupa Barišića Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

"Sjećamo se vremena borbenog ateizma koji se urušio, ali se vjerojatno i prerušio u različite oblike i prisutan je i danas na svoj način", ocijenio je nadbiskup Barišić.

 Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban istaknuo je kako se Hrvatska mora demografski obnoviti u svim svojim dijelovima.  

"Ulazimo u 2018. godinu u kojoj će Hrvatska postati država s manje od četiri milijuna stanovnika i ne poduzmemo li sve na svim razinama u demografskoj obnovi, gospodarstvo će se raspasti", rekao je Boban.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je potrebu poniznosti javnih dužnosnika.

"Jesmo li mi koji upravljamo našim ustanovama i gradovima svjesni te poniznosti koja je potrebna svima nama?" upitao je Krstulović Opara govoreći na božićnom primanju kod nadbiskupa Barišića.