kakofonija

Nacionalni Stožer objavio brojke po županijama: Golema je razlika između njihovih podataka i županijskih, samo u Zagrebu razlika je za 34

09.10.2020 u 10:45

Bionic
Reading

Brojke koje stižu iz županijskih stožera civilne zaštite i one koje je objavio nacionalni opet se razlikuju. Najveća razlika očita je za Zagreb. Ravnatelj gradskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Andrija Štampar' Zvonimir Šostar jutros je kazao kako metropola bilježi 161 novi slučaj, a nacionalni Stožer javlja o 127 novozaraženih u glavnom gradu

Nacionalni Stožer civilne zaštite u 10 sati je izvijestio o 457 novih slučajeva. Na Twitteru su objavili i brojke po županijama.

Njihove brojke i brojke koje tijekom prijepodneva stižu iz županija opet su drugačije. Naime ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Andrija Štampar' Zvonimir Šostar jutros je potvrdio kako je zabilježen 161 novi slučaj u Zagrebu.

Ravnateljstvo civilne zaštite pak javlja o 127.

Iz Zagrebačke županije tamošnji je stožer poslao informaciju o 53 nova slučaja, a iz središnjice javljaju o njih 37.

Jučer je pak ukupan broj novih slučajeva u Hrvatskoj bio za 69 veći od brojki poslanih iz županija.

Za objašnjenje smo jučer pitali Krunoslava Capaka, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te nam je pojasnio kako su podaci nacionalnog Stožera jedini točni jer su oni ispis centralne baze podataka novooboljelih.

  • +3
Zagreb: Testiranje na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX