bitka sa zarazom

Načelnik osječkog stožera: Priča oko Đakova još nije završena

06.07.2020 u 18:06

Bionic
Reading

Na području Osječko-baranjske županije evidentirano je 17 novooboljelih od Covida-19, među kojima je čak 14 iz Đakova, a svi su kontakti ranije oboljelih, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus je bilo 17 uzoraka, od ukupno 80 obrađenih uzoraka. Najviše novopozitivnih, njih 14, je s područja Đakova, dok su dvije osobe iz Strizivojne i jedna iz Osijeka, ističe se u priopćenju. U svim slučajevima oboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba. Tako je sada na području Osječko-baranjske županije ukupno 247 osoba aktivno oboljelih.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović rekao je u HRT-ovom Regionalnom dnevniku da je epidemiološka situacija pod kontrolom.

"Još uvijek ne možemo reći da je priča oko Đakova završena. Danas imamo 17 novooboljelih osoba, a od toga je 14 s područja Đakova. Posebno me veseli da su epidemiolozi ZJZ-a Osječko-baranjske županije u Đakovu vrlo brzo pronašli kontakte, a veliki broj ljudi stavljen je u samoizolaciju", kazao je.

Istaknuo je da je u Osijeku trenutačna situacija odlična i dodao da je epidemiološka služba nove kontakte vrlo brzo stavila u samoizolaciju.

Govoreći o provedbi parlamentarnih izbora u kontekstu epidemije koronavirusa, kazao je da su ga jučer kontaktirali neki od onih koji su pozitivini na Covid-19 te da su ostvarili pravo glasovanja.

"Žao mi je svih onih koji su možda imali želju glasovati, a zbog nekih razloga su ipak odlučili da ne podnesu prijavu da se kod njih dođe", kazao je Ivanović.