'ŽENA JE SAMO DA ČISTI CIJEV'

Načelnik osiguranja spolno uznemiravao policajku

Bionic
Reading

Načelnik odjela osiguranja Zatvora u Sisku diskriminirao je i spolno uznemiravao pravosudnu policajku, dok je njezina kolegu također diskriminirao i uznemiravao

Sindikat pravosudne policije Hrvatske podnio je kaznenu prijavu protiv načelnika odjela osiguranja Zatvora u Sisku Željka Šimića zbog diskriminacije i spolnog uznemiravanja pravosudne policajke Kristine Grubec Roksa, te zbog diskriminacije i uznemiravanja pravosudnog policajca Igora Bišćana, oboje djelatnika zatvora u Sisku.

Šimić je policajku 'častio' seksističkim izjavama, poput 'kako dobra guzica', 'žena je samo da čisti cijev'. Policajku je diskriminirao dodjeljujći joj neprimjerene poslove.

'Sa službenog mobitela zatvora u Sisku na privatni mobitel Kristine Grubec Roksa tako je stigla SMS poruka sadržaja 'Gdje si, zlato moje? Javi se. Cmok svuda po tijelu. Izlizat ću te od palca do vrha. Izludit ću te. Lud sam za tobom. Kad se opet vidimo, plavušice mala.' Vrlo se lako moglo provjeriti tko je u navedeno vrijeme dužio službeni mobitel, ali to nikad nije učinjeno', rekao je Vlado Dubrović, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

Pojasnio je kako su o tim zbivanjima obavijestili sve nadležne institucije te da je obavljen inspekcijski nadzor Ministarstva pravosuđa.

'Inspekcija je razgovarala u zatvoru sa svima osim s Kristinom Grubec Roksa i Igorom Bišćanom. Njih njihova strana priče i njihovi dokazi nisu zanimali. Zbog toga podnosimo kaznenu prijavu jer želimo da se stvar konačno počne micati s mrtve točke, da se rasvijetle nečasne radnje načelnika Šimića i njegovih zaštitnika u zatvorskom sustavu', pojasnio je Dubrović.

Kristina Grubec Roksa rekla je da seksističkih aluzija ima i dalje, ali da je nakon njezine prijave pregrađena zajednička garderoba za muške i ženske čuvare zatvora u Sisku, piše Slobodna Dalmacija.