afera 'barbarić'

Načelnik Jelse tuži zastupnika Troskota za klevetu, MIP odlučuje o imunitetu

12.12.2023 u 11:23

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u četvrtak će raspravljati o zahtjevu da dade odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Mostova Zvonimira Troskota, a prema dostupnim informacijama, zbog klevete ga želi tužiti SDP-ov načelnik općine Jelsa Nikša Peronja

Zastupnik Mosta Peronju je prozvao prije desetak dana. Troskot je tada ustvrdio da je vila, sada bivšeg šefa HEP-a Frane Barbarića na otoku Hvaru, osim što je izgrađena ilegalno, izgrađena novcem hrvatskih građana. Prema njegovim navodima, Barbarić je donacijama i sponzorstvima financirao općinu Jelsa, a njen načelnik Peronja je potom financirao dokumentaciju HEP-ovom kooperantu Metkioru Ćurinu za kabliranje, spuštanje kablova u malu uvalu s tek nekoliko kuća, koji je kao protuuslugu Barbariću izgradio vilu.

Bude li postupao po dosadašnjoj praksi, MIP neće dati odobrenje da se protiv Troskota pokrene kazneni postupak, odnosno da mu se skine imunitet, što znači da će Peronja morati pričekati da mu završi mandat kako bi ga tužio. MIP je već tako postupio u rujnu, kada je zbog klevete Mostovog zastupnika željela tužiti privatna tužiteljica iz Zagreba.

  • +15
Rušenje Barbarićeve vile Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic