ISPITIVANJE KAKVOĆE U MEDULINU

Na tri ugrožene lokacije more ponovno izvrsno

07.09.2010 u 19:58

Bionic
Reading

Tijekom redovnog uzorkovanja mora, obavljenog 31. kolovoza, na tri mjerne točke u Općini Medulin zabilježena je nezadovoljavajuća kakvoća. Zavod za javno zdravstvo Istarske županije o tome je obavijestio inspektora zaštite okoliša te prema posebnim propisima koordinirao inspekcijski nadzor radi utvrđivanja izvora onečišćenja

Kako je priopćeno, sa sve tri lokacije AC Stupice, Uvala Bijeca i AC Medulin ponovno su uzeti uzorci 2. rujna, a rezultati mikrobiološke analize pokazali su da je more na sve tri mjerne točke bilo u razredu izvrsne kakvoće. No, kako se na ova tri mjerna mjesta tijekom ljeta učestalo pojavljuju onečišćenja, premda je kakvoća mora do sad bila zadovoljavajuća, koncesionar i Općina Medulin nužno će morati poduzeti mjere otklanjanja uzroka onečišćenja.

U devetom redovnom ispitivanju kakvoće mora na istarskim plažama, provedenom od 30. kolovoza do 4. rujna, uzorci su uzeti sa 202 mjerne točke odnosno sa 205, budući da je uzorkovanje u Općini Medulin na tri mjesta bilo ponovljeno. Izvrsna kakvoća mora zabilježena je na 196 odnosno u ponovljenom uzorkovanju na 199 lokacija, dok je dobra kakvoća zabilježena na jednoj lokaciji i na dvije lokacije zadovoljavajuća, u uvali prema marini rovinjskog AC Valalta i u Općini Medulin, kod restorana Financa.

Temperatura zraka kretala se od 17 do 25 Celzijevih stupnjeva, a temperatura mora između 19 i 24 stupnja.