PRVOMAJSKA REKREACIJA I ZABAVA

Na sunjskoj biciklijadi očekuju 300 sudionika

30.04.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Ljubitelji prirodnih ljepota, dobre hrane te rekreacije na dva kotača sigurno neće odoljeti zovu prvomajske biciklijade koja se događa u Sunji, pod medijskim pokroviteljstvom tportala

Kako valorizirati turističke potencijale općine Sunja te kako kvalitetno i sadržajno predstaviti široj javnosti sve turističke, gospodarske i kulturne posebnosti tog kraja bilo je jedno od najznačajnijih pitanja koji su se napokon počeli rješavati. Osnivanjem TUS-a (Turističke udruge Sunja) započete su brojne aktivnosti na kulturnom, sportskom i gospodarsko-turističkom promoviranju općine, čime se taj dio Lijepe Naše sve više ucrtava na turističko-gospodarsku kartu Hrvatske.

Nizu dosadašnjih manifestacija koje su okupljale impozantan broj sudionika, u TUS-u pridružili su još jednu, Prvosvibanjsku biciklijadu, čiji je cilj promidžba Sunje i druženje kako stanovnika, tako i svih onih koji su na bilo koji način vezani s tim mjestom.

Voditelj projekta Prvosvibanjske biciklijade Miro Srnec odmah je naglasio da biciklijada nije nikakav stranački skup niti je ideja bilo koje političke stranke.

'Ovo je druga godina zaredom organizacije biciklijade na koju smo itekako ponosni. Poučeni prošlogodišnjom biciklijadom, ove godine s pravom možemo očekivati preko 300 sudionika raznih dobnih skupina i spola, kako iz Sisačko-moslavačke županije, tako i iz ostalih krajeva Lijepe Naše. Biciklijadu smo zamislili u revijalno sportskom karakteru, kao druženje s prigodom razgledavanja i obilaska naše općine, svih njenih prirodnih znamenitosti, ali i uvažavanja i vrednovanja zdravog života, vožnjom bicikla', kazao je Srnec.

S ponosom organizator ističe da su zahvaljujući partnerima, KUD-u Seljačka sloga Greda Sunjska, sekcijama Gredske sneje i Gredski tamburaši, KUD-u Sunjanka Sunja, PG DVD-u Sunja - Greda Sunja i UHDDR-u Sunja, i ove godine uspjeli u provedbi projekta Prvosvibanjske biciklijade. Ništa manje nije vrijedno ni pokroviteljstvo Općine Sunja, kao ni donacije i sponzorstva NIL - Ž-a Sunja, vlasnika Nevena Žužića, uslužnog obrta Gme Sunja, vlasnika Davora Vrbaneka, Škarde Čazma, vlasnika Miroslava Škarde, Croatia osiguranja d.d. Sisak i Turističke zajednice SMŽ.

'Iako skromno, s otvorenim srcem i dušom uspjeli smo za sve sudionike biciklijade nakon vožnje osigurati besplatni vojnički grah, besplatan roštilj i piva dok ima - ima, ali i roštilj kobasice. Da bude onako kako to samo Sunjani znaju organizirati, u program smo uključili KUD Sunjanka Sunja, KUD Seljačka Sloga Greda Sunjska. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovoj manifestaciji za koju vjerujemo da će kod mnogih ostaviti lijepe dojmove, obnoviti i stvoriti neka nova prijateljstva. Dobro nam došli', kazao je Miro Srnec.