nakon velikih vrućina

Na sjeverozapadu temperature pale na ugodnih 20 Celzijevaca, Istru pogodilo snažno nevrijeme

06.08.2017 u 20:32

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana nesnosnih vrućina, napokon je stiglo osvježenje. Barem u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske gdje su se temperature u nedjelju predvečer spustile na ugodnih 20 (Varaždin, Krapina) do 22 Celzijevaca koliko je u 20 sati izmjereno u zagrebačkom Maksimiru. Navečer je snažno nevrijeme pogodilo Istru

Osjetno osvježenje stiglo je u nedjelju poslijepodne u sjeverozapadnu Hrvatsku, gdje se naoblačilo, a ponegdje je počela padati kiša. Navečer i u noći ponegdje se očekuju i pljuskovi. Negdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

U Zagrebu je par minuta prije 23 sata počeo snažan pljusak.

U nedjelju navečer Istru je pogodilo snažno nevrijeme. Na području Istarske županije puše jak vjetar, pada kiša, ima i grmljavine. A na moru puše bura, javlja HRT. Također, HRT prenosi da je snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo ivanečki i novomarofski kraj. Štete zasad nema, osim na planinarskoj kućici na Čevu nakon udara groma.

Na jugu Hrvatske i uz jadransku obalu temperature su se u nedjelju kasno poslijepodne još uvijek kretale oko 30 Celzijevaca. Prema prognozi DHMZ-a na Jadranu će i u ponedjeljak biti pretežno sunčano i uglavnom suho.

U ostatku zemlje bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a ujutro još može biti kiše i pljuskova, uglavnom na istoku zemlje. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim krajevima na udare i jak, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Bura će postupno slabjeti kroz dan i u Dalmaciji okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 14 do 19, na Jadranu od 23 do 28 Celzijevaca.

Najviša dnevna temperatura, prema prognozi DHMZ-a, u ponedjeljak će se kretati između 24 i 28, a na Jadranu uglavnom od 30 do 35 °C.