s markovog trga

Na sjednici Vlade niz zanimljivih točaka: Od uvoza opreme za smrtne kazne, do koncesija za uzgoj spužvi i školjki

13.02.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Na dnevnom redu sjednice vlade niz je točaka, od Zakona o sanaciji kreditnih institucija, prijedlog o humanitarnoj pomoći za Albaniju ali i Venezuelu te uredba o uvozu i izvozu robe za izvršenje smrtne kazne ili mučenja

Andrej Plenković u uvodnim je riječiima kazao da je sa Zdravkom Marićem bio u Bruxsellesu na razgovorima o višegodišnjem financijskom okviru.

Spomenuo je i da je 'njih nekoliko' bilo u ponedjeljak u Krašiću na 60 obljetnici smrti kardinala Alojzija Stepinca 'mučenika i pravednika'.

Zahvalio je ministrima Medvedu i Bošnjakoviću na organizaciji susreta s društvom logoraša iz Domovinskog rata. Dogovorili su, kaže, modalitete da nadležne službe nađu rješenja za probleme s kojima se suočavaju bivši zarobljenici srpskih logora.

Na Vladi je i prijedlog upućivanja pomići u opremi graničnoj policiji u BiH te prijedlog godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu.

Na dnevnom redu je i prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o izvozu i uvozu robe koja bi se mogla koristiti za izvršenje smrtne kazne, mučenje ili drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje.

Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Vlada će glasati i o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci te zahvata morske vode za potrebe bazena i za potrebe termotehničkih uređaja te prijedlog davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Novigradskom moru te davanje koncesije za uzgoju morske spužve zapadno od otoka Oliba.

Ovjde možete pročitati sve točke dnevnog reda.