PUT ZA BARCELONU

Na kruzeru se potukli osječki i zagrebački maturanti

26.08.2013 u 20:27

Bionic
Reading

Dvojica osječkih maturanata ozlijeđena su u tučnjavi sa zagrebačkim vršnjacima na maturalnom putovanju na kruzeru koji je plovio u Barcelonu. Jednom je mladiću iščašeno rame, a drugi ima posjekotinu iza uha. Riječ je o učenicima Treće gimnazije Osijek. Incident se zbio oko dva sata u noći na subotu u diskoklubu, javlja Večernji list

'Četiri su đaka zagrebačke Desete gimnazije, kako smo čuli od naše profesorice, napala i pretukla dvojicu naših učenika. Napali su ih navodno s leđa, a razlog tome zasad ne znamo', kazala je za Večernji list osječka ravnateljica Snježana Barabaš Seršić ograđujući se ipak da su to informacije iz druge ruke.

Dvojica Osječana, koliko ona zna, nisu pila te večeri, dok su Zagrepčani navodno bili 'podgrijani' alkoholom.

Ozlijeđeni maturanti, inače maloljetnici, prevezeni su u bolnicu u Barceloni jer se u prvi mah smatralo da će mladić s iščašenim ramenom morati na operaciju. To se ipak nije dogodilo.

'Njegov je otac, koji je liječnik, također stigao u Barcelonu kako bi se uvjerio da mu je pružena sva potrebna pomoć', kaže Kristina Marić iz putničke agencije APP Turizam koja je organizirala maturalac za Treću gimnaziju. Ni njima detalji sukoba nisu poznati.

'Naši djelatnici nisu tome svjedočili pa ne znamo ni je li svemu kumovao alkohol. Uza sve što poduzimamo da maturanti budu sigurni na putu, alkohol i hormoni znaju učiniti svoje', kaže ona. Svi učenici nastavljaju putovanje, a s tim su se složili i roditelji ozlijeđenih Osječana. Otputovali su u četvrtak najprije autobusom do Rima pa kruzerom u Barcelonu, a na maturalcu je istodobno svih 150 maturanata Treće gimnazije Osijek. Vraćaju se kući u subotu ujutro kada će, nadaju se u školi i agenciji, znati više i o tučnjavi.

'Ne daje ovo lijepu sliku o hrvatskom obrazovnom sustavu. Djecu treba učiti da se može veseliti i bez 'cuge'', razočarana je ravnateljica Barabaš Seršić.

'Dogodilo se to u diskoteci na brodu, no da je situacija bila ozbiljnija, prekinuli bismo put. Ovako su trojica učenika iz Zagreba potražila medicinsku pomoć u bolnici čim su pristali u Barcelonu, a usto su sve prijavili policiji', kažu iz agencije Spektar putovanja koja je organizirala put.

Stoga su nastavili prema predviđenom programu, no ne znaju je li španjolska policija uspjela doći do osječkih učenika. Ravnateljica škole pak nije znala da se incident dogodio.