ISTRAGA U TIJEKU

Na Kosovu ubijen pripadnik Eulexa

19.09.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Jedan pripadnik Eulexa ubijen je kod Zvečana, kada je oko 7,30 otvorena rafalna paljba na dva vozila misije. Nema potvrde ima li još ozlijeđenih, javlja srpski portal B92

Prištinski mediji pišu da je ranama podlegao A. S. iz litvanskog kontingenta, koji je oko osam sati dovezen u bolnicu bez svijesti, javlja B92

Misija Eulex u Prištini potvrdila je da policajac ubijen i navela da su nepoznate osobe izvele napad na vozila u kojima je bilo šest osoba u 7,30, prilikom redovne smjene. Visoki dužnosnici Eulexa o incidentu će govoriti u podne.

'Najoštrije osuđujemo ovaj čin kukavičkog nasilja', navodi se u priopćenju Eulexa.

Prvobitno je javljeno da su ranjena još dva policajca, kao i da su u vozilima bili carinici i prevoditelj. Potvrde tih informacija nema.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović kazao je da je utvrđeno da ubijeni ima prostrjelnu ranu u predjelu grudnog koša i desne potkoljenice i da je najvjerojatnije iskrvario.

Kako Tanjug saznaje, incident se dogodio na putu Kosovska Mitrovica - Jarinje, kada je pucano na vozilo Eulexa. Ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici nalaze se vozila Eulexa i kosovske policije.

Područje incidenta policija Eulexa blokirala je.

'Istraga slučaja ubojstva u tijeku je, jedinica Mitrovica odmah je aktivirana, a oblast je potpuno blokirana. Svi napori se ulažu kako bi se odgovorni priveli pravdi', priopćio je Eulex.

Na lice mjesta odmah su izašli Kfor i specijalne jedinice Eulexa.