zaštita putnika

Na društvenim mrežama prozivaju Jadroliniju zbog loših higijenskih uvjeta na trajektima, evo što poručuju iz te kompanije

16.03.2020 u 15:56

Bionic
Reading

Društvenim mrežama proširila se kritika na račun Jadrolinije, koja navodno ne vodi dovoljno računa o zaštiti svojih putnika održavanjem higijene na trajektima, kao jedinom realnom načinu prijenosa koronavirusa s kopna na otoke. U državnoj brodarskoj kompaniji to demantiraju te tvrde da provode sve preporučene mjere

U objavi na stranici 'Uživo s dalmatinskih trajekata' između ostalog stoji da na brodovima ne postoje upute o pravilnom i preporučenom ponašanju te pitanje 'je li baš neizvedivo redovno stavljati sredstva za higijenu po zahodima'. 'Znaju se ljudi i sami čuvati i ne trebate uvoditi mjere kao na državnoj granici ili na ulazu u bolnicu, ali možete pokazati da vas je briga za onih 100 tisuća otočana', stoji u istoj objavi.

S druge strane, u komentarima ispod nje neki su primijetili da je situacija upravo suprotna: iznenadili su se činjenicom da su 'prvi put vidjeli čistačicu kako sve dezinficira', da ima toaletnog papira i tekućeg sapuna, da su dozeri za papirnate ručnike puni i da se nepotrebno šire lažne vijesti i panika. U Jadroliniji su za tportal kazali da postupaju potpuno po pravilima.

'Svim brodovima i agencijama Jadrolinije proslijeđene su jasne radne upute koje se odnose na postupanje za vrijeme trajanje epidemije uzorkovane koronavirusom - kako djelatnicima na brodovima, tako i djelatnicima u agencijama za prodaju karata. Upute se odnose na obvezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, obveznu dezinfekciju površina koje su u doticaju s putnicima te često provjetravanje prostorija', kazali su nam u Jadroliniji.

Dodaju i da je izvršena dezinfekcija upravne zgrade tvrtke, liftova, stubišta i svih zajedničkih prostora, a u agencijama i na brodovima obvezna je dezinfekcija svih površina koje su u doticaju s putnicima.

'Obavijesti i upute o ponašanju tijekom trajanja epidemije koja su izdana od strane nadležnih tijela postavljena su na svim vidljivim mjestima u agencijama, brodovima, Upravnoj zgradi Jadrolinije te web stranici Jadrolinije', dodaju u ovoj brodarskoj tvrtki.

Podaci o broju putnika na njihovim trajektima zasad pokazuju rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no po svemu sudeći, to se neće održati. 'S obzirom na prekid održavanja međunarodne linije s Italijom, evidentan je pad prometa, a u narednom periodu moguć je i pad prometa i na lokalnim linijama ukoliko se ovakva situacija nastavi', objašnjavaju u Jadroliniji.