NEDOSTAJU MU SAMO ČETIRI GLASA

Na Burićev zahtjev ponovno prebrojavanje u Belišću

03.06.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Kandidat HDSSB-a za gradonačelnika Belišća Dinko Burića zatražio je ponovno prebrojavanje glasova s obzirom na to da je izgubio od imenjaka iz HDZ-a Dinka Huisa za tek četiri glasa

Dinko Huis iz HDZ-a osvojio je 48,80 posto ili 2.289 glasova te Buriću koji je dobio 2.285 zbrisao kroz iglenu ušicu. Riječ je o najmanjoj razlici u drugom krugu lokalnih izbora.

Iako se Burić ne javlja na mobitel, njegov protukandidat Huis nam je rekao kako je HDSSB-ovac zatražio novo prebrojavanje glasova koje u ovom trenutku još traje.

'Smatramo da je njegovo pravo uložiti prigovor jer je razlika stvarno mala. No s druge strane rade pritisak na članove Gradskog izbornog povjerenstva s obzirom na to da ni na jednom od 15 biračkih mjesta nije bilo prigovora nijednog člana biračkog odbora', objasnio je Huis za tportal. Burić je tražio prebrojavanje glasova na četiri biračka mjesta koja su po njemu bila sporna, iako, naglašava trenutačni pobjednik izbora u Belišću, iz svih zapisnika proizlazi da je sve bilo u redu.

Podsjetimo, na zahtjev HDZ-a u Splitu je također u tijeku prebrojavanje glasova.