STANJE NA CESTAMA

Na A3 vozi se usporeno, A6 otvorena za sva vozila

21.11.2015 u 08:26

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 između čvorova Popovača i Križ u smjeru Zagreba vozi se usporeno. Nakon slabljenja vjetra od jutros od 6,50 dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica otvorena je za sve skupine vozila. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Istri i unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Sleme. Jak vjetar puše na autocesti A1 Bosiljeva i Otočca. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Prognoza DHMZ-a

Pretežno oblačno s povremenom kišom, na Jadranu s pljuskovima i grmljavinom. Uz pad temperature zraka u gorju se očekuje snijeg, a potkraj dana snijega će ponegdje biti i u nižim područjima. Najviše oborina bit će poslijepodne i navečer.

Zapuhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka bura s olujnim udarima, dok će na preostalom dijelu obale puhati južni i jugozapadni vjetar.

Osjetno hladnije s najvišom poslijepodnevnom temperaturom zraka većinom od 3 do 8, a na Jadranuod 11 do 17 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas, 21. studenog.