SILOVANJA I PREMLAĆIVANJA

Muškarci nasilni i u istospolnim zajednicama

28.01.2013 u 15:49

Bionic
Reading

Nasilje u kući, seksualno nasilje i proganjanje događa se u istospolnim zajednicama kao i u heteroseksualnim zajednicama, a vjerojatnost da će biseksualne žene biti izložene nasilju veća je nego kod ostalih žena, utvrdio je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti. U slučaju većine žena koje su iskusile na svojoj koži nasilje, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, počinitelj bio muškarac

'Znamo da nasilje pogađa svakog bez obzira na seksualnu orijentaciju. Ovo izvješće sugerira da lezbijke, homoseksualci i biseksualci u ovoj zemlji plaćaju cijenu seksualnog nasilja i proganjanja u intimnoj vezi', kazao je ravnatelj CDC-a Tom Frieden.

U kategoriji muških ispitanika 26 posto homoseksualaca i 37 posto biseksualaca prijavilo je nasilje partnera u odnosu na 29 posto heteroseksualaca. U kategoriji ispitanica nasilje u kući prijavilo je gotovo 44 posto lezbijki, i 62 poto biseksualki za razliku od 35 posto heteroseksualki.

Istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno 16 tisuća odraslih osoba, utvrdilo je da je među žrtvama silovanja 48 posto biseksualki i 28 posto heteroseksualnih žena bilo silovano u dobi od 11 do 17 godina.

CDC je utvrdio da je u slučaju većine žena koje su iskusile na svojoj koži nasilje, bez obzira na njihovu seksualnu orijataciju, počinitelj bio muškarac

Ovi podaci CDC-a prvi su nacionalni koji se tiču učestalosti nasilja u istospolnim zajednicama.