london

Muškarac izboden nožem na ulazu u British Museum, svi posjetitelji evakuirani

08.08.2023 u 14:31

Bionic
Reading

U utorak je na ulazu u londonski British Museum nožem izboden muškarac, a napadač je uhićen, objavila je policija, isključivši mogućnost terorističkog napada

Po pisanju nekih britanskih medija svi posjetitelji jedne od najposjećenijih atrakcija britanske prijestolnice i muzeja u čijoj se zbirci, među ostalim eksponatima nalaze kamen iz Rosette i mramor iz Partenona, evakuirani su. Mnogi su tu informaciju objavili na društvenim mrežama.

  • +2
Muškarac izboden na ulazu u British Museum Izvor: Profimedia / Autor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Policija je priopćila da "nema većeg rizika za javnost". U priopćenju među ostalim stoji da je Scotland Yard intervenirao zbog "izoliranog incidenta koji se ne smatra terorističkim napadom" oko 10:00 sati po mjesnom vremenu. U objavi se kaže i da je muškarac s ubodnom ranom prevezen u bolnicu, a drugi je, nakon incidenta "priveden zbog napada i nanošenja ozljeda".

Sve se dogodilo na "na raskrižju ulice Russell i Museum Streeta", na mjestu na kojemu se nalazi glavni ulaz u muzej, objavio je Scotland Yard. U Ujedinjenom Kraljevstvu posljednjih je godine izvedeno više napada nožem koje su izveli džihadisti.

Zločini hladnim oružjem česti su u Ujedinjenom Kraljevstvu jer se u toj zemlji posjedovanje vatrenog oružja strogo kontrolira.