SKINUT S TJERALICE

MUP u čudu zbog Hernadija!

03.03.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi skinut je s Interpolove liste traženih osoba. Njega je tražilo hrvatsko pravosuđe zbog afere INA - MOL u kojoj je bivši premijer Ivo Sanader nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora

Glasnogovornik MOL-a Domokos Szollar rekao je za Bloomberg da su u kompaniji svjesni toga da Hernadijevo ime više nije na tjeralici, no nisu ništa dodatno komentirali.

Mađarski portal hvg.hu javlja da je Hernadijevo ime skinuto s tjeralice prije dva tjedna zbog 'prekida procedure', odnosno da je najvjerojatnije povučen nalog za uhićenjem iz Hrvatske.

Hernadi je završio na Interpolovoj listi nakon što je hrvatska policija prošlog listopada izdala nalog za njegovim uhićenjem zbog sumnje da je dao mito od 10 milijuna eura Ivi Sanaderu za predaju upravljačkih prava Ine.

U MUP-usu za tportal rekli da su jednako iznenađeni činjenicom da je povučena tjeralica za Hernadijem, te da hrvatska policija nije podnijela zahtjev za povlačenjem njegovog imena s Interpolove liste. Od Interpola su zatražili objašnjenje zbog čega se to dogodilo.

Inače, osoba može biti skinuta s Interpolove liste ako je umrla, ako je uhićena ili ako je zemlja progoniteljica povukla uhidbeni nalog.