RIJEČ TRENERA

Mršić žali za penalom, Čačić uzbuđen

09.05.2012 u 21:09

Bionic
Reading

Treneri Dinama i Osijeka različitih su raspoloženja stigli pred novinare. Ante Čačić nije skrivao zadovoljstvo zbog dvostruke krune, dok je Stanko Mršić žalio za propuštenim prilikama

Stanko Mršić, trener Osijeka, mirnim je glasom započeo svoje viđenje uzvratne utakmice Kupa Hrvatske između Dinama i Osijeka.

'Imali smo priliku, ipak nam se nešto ponudilo i moram reći kako smo odigrali dobro obje utakmice protiv Dinama kojem smo parirali, Možda mnogi nisu očekivali da može biti ovako, da će do 90. minute utakmica biti neizvjesna do kraja', rekao je Mršić te dodao:

'Čestitam svojim igračima jer je teška situacija u klubu i dugo nisu dobili plaću te općenito rade u teškim uvjetima. Dali su sve od sebe i sada im ostaje nada da će kroz ove dobre igre naći dobar angažman.'

Što se samo utakmice tiče Mršić, koji je bio blizu osvajanja još jednog trofeja, kratko je kazao:

'Utakmica je bila za uživanje i zaista je šteta što je nije bilo na tv ekranima. Nadamo se da će hrvatskom nogometu krenuti na bolje.'

Na pitanje je li Lukačević bio određen da puca penal Mršić je priznao.

'Pitao sam na sastanku i on nije bio određen za šutiranje. Kapetan Smoje trebao je odrediti tko će pucati, a što je tamo bilo i zašto nije pucao Vrgoč koji je trebo.. ne znam', kazao je Mršić dodavši kako je Osijeku trebalo dosuditi i još jedan penal zbog igranja rukom (Vida, 72. minuta) te da je prekršaj Tonela na Maglici bio za crveni karton.

Trener Dinama Ante Čačić, koji je na pressicu stigao sa zlatnom medaljom oko vrata, bio je vidno uzbuđen.

'Čestitke svim akterima, u drugom poluvremenu gledali smo pravi triler, utakmicu kakve se ne bi posramili ni klubovi iz najjači europskih liga. Ovakva utakmica u povijesti finala kupa još nije odigrana i zaista je drugo poluvrijeme bilo infarktno', kazao je Čačić koji je posebno naglasio kako je nakon 0:0 u poluvremenu smirivao igrače da strpljivom igrom dođu do realizacije.

'Uspjeli smo povesti i brzo doći do 2:0, no nesretni zgoditak Vrsaljka okrenuo je utakmicu i došlo je do straha da ne izgubimo. Osijek je krenuo 'va banque' i Ivan Kelava nas je spasio. Na kraju je završilo 3:1 i presretan sam', rekao je Čačić dodavši kako je vrlo lako Osijek mogao doći do Rabuzinovog sunca.

'Osijek je bio fantastičan i ne bi bilo nezasluženo da je trofej otišao u Osijek.'

Na kraju pressice Čačić je s osmijehom dobacio:

'Ipak nam je odlazak u Mariju Bistricu pomogao', aludirajući na dramatičnu završnicu i sreću koja im se osmjehnula.

Spomenimo jedan zanimljiv detalj kod dodijele pehara. Igrači Dinama su skandirali 'Nema sutra treninga', no Čačić je na novinskoj konferenciji pokazao da na ploči piše kako je trening u deset sati.