strelovit porast zaraženih

Mrsić prozvao protukandidate zbog nenošenja maski na otvorenom: Antivakseri su dobili veliko pojačanje - antiMASKere

01.04.2021 u 13:08

Bionic
Reading

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Mirando Mrsić (Demokrati) izrazio je u četvrtak žaljenje što neki od njegovih protukandidata - Jelena Pavičić Vukičević, Zvonimir Troskot i Davor Nađi najavljuju da neće nositi maske na otvorenome

"Antivakseri su dobili veliko pojačanje - antiMASKEre, ljude koji usred strelovitog porasta zaraženih u Hrvatskoj odbijaju nositi maske. Umjesto da moji protukandidati budu primjer drugima i štite zdravlje sugrađana, oni po uzoru na antivaksere prijete i buntom protiv maski", priopćio je Mrsić.

Upozorava da je broj zaraženih prešao 2000 dnevno, pa kao roditelj, liječnik i političar s dugogodišnjim upravljačkim iskustvom ističe da izvanredne situacije zahtijevaju izvanredne mjere, a nošenje maski dokazano štiti od prijenosa koronavirusa i značajno smanjuje šansu od zaraze.

"Dragi protukandidati, ne potpaljujte antivaksersku klimu. Nitko ne voli nositi maske, držati distancu, nemati kontakte s drugim ljudima i živjeti u ovom novom normalnom. Ali moramo se još malo strpjeti i zaštiti naše očeve, majke, bake i djedove, ali i jedni druge. Zato se cijepite i nosite maske. To je jedina tema na kojoj ne treba prikupljati jeftine političke bodove u kampanji”, poručuje Mrsić.