problem otpada

Mrak-Taritaš: Čudim se da netko od kandidata već nije obećao snježne topove na Jakuševcu i novo gradsko skijalište

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.05.2021 13:05
  • Objavljeno 13.05.2021 u 13:05
Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš

Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX

Kandidatkinja Glasa za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš predstavila je u četvrtak svoj predizborni plan za zbrinjavanje otpada u Zagrebu, istaknuvši važnost podzemnih spremnika i redovitog odvoženja otpada

Navodi kako se o problemu otpada u Zagrebu govori već 20 godina, no dva problema ne spominje nitko - zbrinjavanje mulja iz pročistača i zbrinjavanje građevinskog otpada.

Ustvrdila je također da nitko "ne može obećavati zatvaranje Jakuševca" dok se ne otvori Centar za gospodarenje otpadom u Resniku i kompostana u Novskoj, a sanacija Jakuševca trajat će još godinama.

Ugradnja podzemnim spremnika za smeće je važan dio njezina plana. "Umjesto smrada po cijelom gradu i razbacanih kanti, na svim površinama gdje je moguće treba ugraditi podzemne spremnike za otpad, a tamo gdje nije moguće, kao u centru, redovito odvoziti otpad", naglasila je Mrak-Taritaš.

Na novinarsko pitanje da komentira obećanje kandidatkinje Stranke rada i solidarnosti Jelene Pavičić Vukičević da će zatvoriti Jakuševec do 2025. godine Mrak-Taritaš odgovara kako je u predizbornoj kampanji sve moguće.

"Čudim se da netko od kandidata, s obzirom na to što se sve obećava, već nije obećao snježne topove na Jakuševcu i novo gradsko skijalište", ironično kaže Mrak-Taritaš.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Mirando Mrsić upozorava da u otpadu leže vrijedne sirovine od kojih mnogi gradovi zarađuju, ali ne i Zagreb. Kao razlog tome navodi "Gradsku upravu i otpadnu mafiju", a nada se da Zagreb neće postati novi Napulj.

Kandidat za zamjenika Marko Torjanac istaknuo je važnost ekološkog obrazovanja i kulture zaštite okoliša.

"Zaštita okoliša mora biti važan dio obrazovanja od predškolske dobi, djecu treba uključivati u sve sadržaje vezane za ekološki razvoj, na kojem se mora temeljiti ukupni razvoja grada", poručio je Torjanac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!