JADRANSKA MAGISTRALA

Motoristi prosvjedovali protiv policijskih 'sačekuša'

Bionic
Reading

Oko 150 motorista u nedjelju je sporom vožnjom po magistrali prosvjedovalo protiv 'sačekuša' prometne policije i naplaćivanja enormnog broja prekršajnih kazni, piše Slobodna Dalmacija, dok Hina izvještava da je prosvjedovalo oko 50 motorista

Motoristi iz cijele županije prosvjed su dogovorili preko interneta i izašli na Jadransku magistralu te 40-ak minuta u koloni vozili od prijevoja Dubci do Brela i Makarske.

Na tome potezu najčešće su prometne patrole, troja policijska vozila, dva osobna i jedna 'marica', patrolirala su i u nedjelju, a motoristi su vozili sve dok se policijska vozila nisu povukla iz 'zasjede'.

Bajkeri na forumu opisali su da je prošle subote policijsko vozilo bilo parkirano ispred gostionice Šampion u Brelima, uređaj za snimanje brzine bio je montiran 100-tinjak metara dalje na privatnoj kući, a na proširenju prije Dubaca magistralu je popriječila 'marica' i zaustavlja sve vozače koji su prešli ograničenje od 50 km kroz Brela i naplaćivala im kazne, prenosi Slobodna Dalmacija.

Motoristi tvrde da je samo prošle subote zaustavljeno 118 vozila i 38 motora. Prema prostoj računici, ako se uzme 500 kn za najmanje prekoračenje, proračun Ministarstva policije samo u jednom danu bogatiji je za minimalnih 75 tisuća kuna.

Vlasnici motora se zalažu za provođenje zakona, za zaštitu svih vozača, ali ne i za sačekuše i nerazuman broj policijskih patrola, piše Slobodna.

Željka Radošević
iz Ureda za odnose s javnošću splitske PU rekla je da je policija prošlog vikenda na području Brela zabilježila 280 prometnih prekršitelja što se tiče prekoračenja brzine, a od toga se njih 80-ak odnosi na motocikliste. Većina kažnjenih motociklista 'debelo' je prekoračila brzinu od dozvoljenih 60 km/sat kroz naseljeno mjesto, tako da su neki vozili i od 120 do 160 km na sat, rekla je Radošević, dodajući da su među glavnim razlozima akcije dolazak ljepšeg vremena i turističke sezone, ali i činjenica da su prošle godine od četiri smrtna slučaja u prometu na makarskom području, čak tri poginule osobe bili motociklisti.