potpora inicijativi

Mostovac Bulj o peticiji za vodu: Potpise ne prikupljamo za referendum, nego da voda uđe u Ustav

05.09.2019 u 12:43

Bionic
Reading

Most nezavisnih lista u četvrtak je u Šibeniku organizirao potpisivanje peticije kojom traže da se voda Ustavom zaštiti kao temeljno ljudsko pravo te da se na taj način spriječi privatizacija i rasprodaja vodnog bogatstva

"Potpise ne prikupljamo kako bi raspisali referendum o pitanju voda, već da bi građani poduprli inicijativu koju je u Saboru pokrenuo Most da voda uđe u Ustav kao osnovno ljudsko pravo. Inicijativu je potpisalo 34 zastupnika, a prikupljeni potpisi građana poslužit će da nam vladajući ne mogu reći kako je to samo još jedna stvar koja nam je pala na pamet", poručio je 'mostovac' Miro Bulj.

Ističe kako je krupnom kapitalu u interesu privatizacija vodnih resursa te da čak i Ujedinjeni narodi putem konvencija upozoravaju da voda ne smije biti isključivo komercijalno i profitabilno dobro.

Bulj je naglasio i kako je riječ o posebno važnoj stvari za Šibensko-kninskoj županiji, inače bogatoj vodnim resursima.

"Sve su nam već privatizirali, a ostalo nam je još to malo šuma i voda. Ne spriječimo li da i ta dobra odu u privatne ruke, proklinjat će nas djeca iz pete generacije", zaključio je Bulj.

Županijski vijećnik Ivica Ledenko poručio je kako je vjera u političke elite izgubljena. "Kroz povijest na ovim prostorima političke elite donose odluke danas, a sutra završavaju u zatvorima i pravosudnim procesima. Izgubljena je vjera u političke elite, a na ovaj način ćemo vodu pokušati zaštititi Ustavom, kako bi se izbjegle manipulacije i sa tim resursom", rekao je Ledenko.

Prikupljanje potpisa 'mostovci' organiziraju u cijeloj Hrvatskoj.