uoči skupštine

Most priprema 'rešetanje' Tomaševića: Zašto tolerira Bandićeve poslušnike koji su radili na štetu proračuna Grada Zagreba?

29.09.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Mostov gradski zastupnik Trpimir Goluža u srijedu je najavio da će na sjednici zagrebačke Skupštine pitati o "iznenađujućem toleriranju" gradonačelnika Tomislava Tomaševića prema ljudima kojima je omogućio upravljanje pojedinim gradskim tvrtkama, a koji su štetno djelovali po gradski proračun.

"O konkretnom primjeru ćete čuti na sutrašnjoj sjednici, s konkretnim podacima ćemo izaći, nadam se da će ovoga puta gradonačelnik konkretno odgovoriti na pitanja", istaknuo je nestranački zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža na konferenciji za novinare u povodu sjednice Gradske skupštine.

Rekao je da su to ljudi koji su bili "poslušnici Milana Bandića na više razina, a dokazivali su se na taj način da su ga slijepo slušali i izvršavali njegove zamisli, nažalost na štetu proračuna Grada Zagreba, ali i institucija koje oni vode".

Najavio je da će na sjednici u četvrtak dati samo jedan primjer toga, a da toga ima toliko da bi mogli imati posebnu sjednicu Skupštine.

Najavio je i da će Most na rebalans gradskog proračuna podnijeti tri amandmana, među kojima je postavljanje  temeljnog asfaltnog sloja na četiri do pet ulica u Sesvetama, koje su već mjesecima temeljito razrovane jer se postavlja sustav odvodnje i kanalizacije. 

Goluža je kazao da su na dnevni red uputili i točku donošenja novog Prostornog plana Grada Zagreba, kojim bi se trebalo odgovoriti na sve izazove s kojima je danas Zagreb suočen - prometne te gospodarenje otpadom, zelenih politika, ali i na izazove nastale nakon potresa.  

Poručio je vladajućima da se trebaju izdići iznad puke potrebe da se samo analizira što je radila bivša gradska uprava, jer građani ih nisu izabrali "da bi isljeđivali Milana Bandića i njegovu strukturu", već da bi donosili mjere i odluke kojima će unaprijediti njihov život. 

Za puknuće cijevi u Selskoj cesti, Goluža je rekao kako je to pokazatelj rada bivše gradske uprave te stanja infrastrukture u Zagrebu, a najviše ga zabrinjava što je 2007. Zagreb na Londonskoj burzi uzeo obveznice u visini 300 milijuna eura koje su bile namijenjene sanaciji mreže vodoopskrbe, odvodnje, kanalizacije i plinskih instalacija. 

"Što je s tim novcem učinjeno", upitao je Goluža i pozvao gradonačelnika Tomaševića da na iduću sjednicu Gradske skupštine stavi tu problematiku, da se napravi analiza što je s tim novcem napravljeno, tko je odgovoran za takvo nenamjensko trošenje i kako ćemo vratiti taj novac.