IZGUBLJENI U PRIJEVODU

Moskva nije optužila SAD da naoružava sirijske pobunjenike

13.06.2012 u 22:40

Bionic
Reading

Rusko ministarstvo vanjskih poslova opovrglo je u srijedu tvrdnje da je šef ruske diplomacije Sergej Lavrov optužio SAD da isporučuje oružje sirijskim pobunjenicima, priopćivši da je riječ o pogreški u prijevodu.

"To je bila pogreška u prijevodu", rekao je za agenciju France Presse jedan dužnosnik ureda za odnose s javnošću ministarstva vanjskih poslova i dao je na uvid izjavu Lavrova u originalu u kojoj piše da SAD isporučuje oružje "zemljama u regiji".

"Mi ne isporučujemo ni Siriji ni drugima opremu koja se može koristiti u borbi protiv mirnih prosvjeda, za razliku od SAD-a koji redovito isporučuje zemljama u regiji takvu posebnu opremu", rekao je Lavrov u Iranu prema tekstu izjave koju je dostavilo ministarstvo.

Sjedinjene su Države izrazile u utorak zabrinutost zbog isporuka ruskih borbenih helikoptera režimu u Damasku, a Rusija je odbacila u srijedu tvrdnje o prodaji helikoptera Siriji.

"Mi upravo sada završavamo provedbu ugovora koji su potpisani i plaćeni prije puno vremena", kazao je Lavrov, a prenose ruski mediji. "Svi se ti ugovori tiču isključivo protuzrakoplovne obrane."