natječaj

MORH prima civilne pilote u djelatnu vojnu službu

18.03.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Ministarstvo obrane u srijedu je raspisalo javni natječaj za prijam u Oružane snage, odnosno vojne pilotkinje i pilote, pet civilnih pilota koji su kao sveučilišni prvostupnici inženjeri aeronautike

MORH je priopćio da kandidati moraju ispunjavati posebne uvjete za prijam u Oružane snage, a to su najviše navršenih 30 godina života do kraja 2020. godine, a kandidati koji imaju odslužen vojni rok ili završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja imaju prednost pri prijamu.

Oni koji nisu završili taj program ili vojni rok bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po skraćenom programu.

Kandidati za časnike za vojnog pilota prije upućivanje na dragovoljno vojno osposobljavanje trebaju prethodno uspješno završiti pripremno osposobljavanje (selekcijsko letenje) tijekom srpnja ove godine.

Po uspješnom okončanju dragovoljnog vojnog osposobljavanja kandidati za časnike bit će upućeni na temeljnu časničku izobrazbu.

Nakon završetka časničke izobrazbe bit će primljeni u djelatnu vojnu službu, dodijeljen će im biti prvi časnički čin i bit će raspoređeni na časničku dužnost.

Prije upućivanja na osposobljavanje kandidati prolaze posebni odabirni postupak. Rok za podnošenje prijave na natječaj je 30 dana od dana objave u Narodnim novinama.