analiza hzjz-a

More na plažama dubrovačkih hotela onečišćeno fekalijama

10.07.2018 u 15:21

Bionic
Reading

Na plažama dubrovačkog hotela Rixos Libertas i hotela Plat u Župi dubrovačkoj more je kratkotrajno onečišćeno fekalnim vodama

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavijestili su kako se u uzorcima mora za kupanje s plaža hotela Rixos Libertas u Dubrovniku te hotela Plat u Župi dubrovačkoj prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. To je peto ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na plažama Dubrovačko-neretvanske županije, izvijestili su na službenim stranicama Dubrovačko-neretvanske županije.

Uzorkovanje mora će se ponavljati, ističu, do prestanka onečišćenja. O onečišćenju, napominju, obaviještena je Inspekcija zaštite okoliša, kao i ostale nadležne inspekcije.

  • +8
Banje, Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

S obzirom na to da uzorci mora na plažama hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i hotela Plat u Župi dubrovačkoj zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, poručuju iz ove najjužnije hrvatske županije.