kršenje koncesija

Sprečavanje anarhije: Dubrovčani peticijom protiv nekontroliranog postavljanja ležaljki na plaže

09.07.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana građani su pokrenuli peticiju kako bi zaustavili nekontrolirano postavljanje ležaljki i kršenje koncesionarskih ugovora, što onemogućuje pristup moru

Kako se povećava broj ležaljki na dubrovačkim plažama, tako i raste nezadovoljstvo građana, koji su prije nekoliko dana pokrenuli peticiju pod nazivom "Zahtjev za konačno rješavanje sustavnih kršenja koncesionarskih ugovora i anarhije na našim plažama" te su dosada sakupili 408 potpisa.

Dubrovčani su peticiju uputili županu Nikoli Dobroslaviću i jasno dali do znanja kako neće prihvatiti trenutnu situaciju jer im je onemogućeno kupanje i sunčanje. Naime, ležaljke ograničavaju pristup moru te su postavljenje dužinom cijele plaže protivno koncesijskim odobrenjima.

  • +2
Kupanje u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Peticija je pokrenuta na inicijativu DUMAM-a, mama iz Dubrovnika, nakon što je Dubrovkinja Ivana Mijić Vulinović na društvenim mrežama podijelila svoje neugodno iskustvo s Copacabane. S obzirom na to kako se zbog velikog broja praznih ležaljki nije mogla sunčati pored mora, kako navodi, ugurala se između dva reda ležaljki, a djelatnik je upitao može li se pomaknuti kako bi 'pripremio ležaljke za sutra'. Nakon što je kazala kako se neće pomaknuti, upitao je kad će napustiti plažu, prenosi Dubrovački dnevnik.