UBOJITA LJUBOMORA

Monstruozni statusi na Fejsu koji su najavljivali krvavi pohod

22.10.2013 u 08:57

Bionic
Reading

Nakon što je hicima iz automatske puške teško ranio bivšu djevojku i njezinog sadašnjeg dečka, 31-godišnji Goran Batinić, ubio se iz iste te puške u dvorištu obiteljske kuće u Krunoslavlju kod Donjeg Miholjca. Nezapamćena tragedija dogodila se u nedjelju oko 20 sati na cesti između Feričanaca i Orahovice. Svoj suludi naum, 31-godišnjak je u nekoliko navrata najavljivao na Facebooku

Na njegovom profilu nalaze se isključivo fotografije 24-godišnje djevojke s kojom je prekinuo vezu prije nekoliko mjeseci, te jedna fotografija - zlatnog kalašnjikova!? Statusi koje je objavio bili su uznemirujući sami po sebi, ali nakon počinjenog zločina oni izgledaju monstruozno, navodi Glas Slavonije

Al' će nekom biti vesel' susret sa mnom vrlo uskoro. Sad imaš valjanu garanciju za ono što si napravila, imat ćeš pravo vatreno krštenje!' - stoji u statusu od 26. rujna. Posljednji status napisao je 14. listopada: 'Cura koju najviše volim, koja mi sutra uništava život. Sutra ću je u oči gledat kak' laže pred sudom. Cura koja se odriče svoje ljubavi i sreće što joj tata i stric mrze Srbe...'.

Obitelj teško ranjene djevojke

Kako doznaje Glas Slavonije od Slađaninih roditelja, Goran ju je nakon prekida veze mjesecima proganjao. Slao joj je prijeteće SMS-ove, a nerijetko ju je znao telefonom zvati u noći, pa ga je Slađana prijavila i policiji. Prije tjedan dana zbog prijetnji je bio i na sudu, o čemu je i pisao na Facebooku.

Na žalost, nije sve ostalo na prijetnjama. U nedjelju je ljubomorni 31-godišnjak na cesti zaustavio automobil u kojem je bila njegova bivša 24-godišnja djevojka Slađana B. iz okolice Mikleuša s novim momkom, Antom Č. te ih propucao vatrenim oružjem, a potom pobjegao. Oboje su teško ozlijeđeni i prevezeni su u Opću županijsku bolnicu u Našicama, a ubrzo zatim u osječki KBC. Djevojka je zaprimljena u teškom stanju, s pet prostrijelnih rana u predjelu glave, ruke i nadlaktice, dok mladić ima prostrijelne rane u predjelu nadlaktice. Djevojka je operirana, a trenutno je na respiratoru i stabilna. Laboratorijski nalazi su u redu. Ima rane na obje nadlaktice i po licu.

Policajci su brzo došli do identiteta napadača, pa su interventni policajci naoružani dugim naoružanjem krenuli prema Krunoslavlju, mjestu koje je u noći između nedjelje i ponedjeljka bilo u potpunoj policijskoj blokadi. Proširila se i priča da se Batinić navodno ubio. Njegov suicid još nije službeno potvrđen.

Osječki psihijatar, dr. Nikola Mandić za Glas Slavonije je kazao je da je ljubomora jako opasna negativna emocija te da u tom stanju osoba samo želi drugu osobu potpuno posjedovati.

'Smatrao je da ima pravo na nju i obično prije nego dođe do zločina, takve osobe šalju upozorenje. I ovaj mladić je to učinio pišući na Facebooku. Tako je htio svima pokazati da je ona kriva za sve i da ona ne valja. Onog trenutka kada je pucao u nju negativne emocije su bile jače od njega. Bez nje mu život nije imao smisla. Kada je pucao u nju ubio je i dio sebe i tada je i njegov život izgubio smisao. Tada je izvršio suicid', kazao je dr. Mandić. Istaknuo je da se u ovom slučaju moglo prevenirati da do zločina ne dođe, jedino tako da mu je netko dao podršku i rekao da će biti jednako vrijedan i bez te djevojke.