GRAĐANSKA AKCIJA

'Mons. Pozaić umjesto humanizma potiče mržnju'

02.11.2013 u 13:18

Bionic
Reading

Aktivisti iz Građanske akcije osudili su jučerašnje poruke koje je na misi u povodu blagdana Svih svetih uputio zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, prozivajući ga da navodima o 'zločinačkoj ideologiji trenutačnog režima' i 'nametanju ideologije pranja mozga' umjesto poticanja humanizma i ljubavi zapravo potiče mržnju i podjele.

'Živimo u demokratskom društvu gdje je govor slobodan, ali pod uvjetom da ne ugrožava druge. Govor mržnje i sada je zabranjen, baš kao što je bio u komunistička vremena koja svojom retorikom i primitivnim stavovima evociraš. Shvati, nije 1945., nego 2013.', poručuju mons. Pozaiću iz Građanske akcije u današnjem priopćenju.

Ocjenjuju kako Pozaić, svojim porukama o zločinačkoj ideologiji, destrukciji obitelji i 'pranju mozga', upravo potiče zločinačku ideologiju, uništavanje obitelj te 'pranje mozga'.

'To svakako nije u duhu onoga što su propovijedali učitelji kršćanske doktrine i evanđelja. Nazivajući demokratski ustroj RH režimom, a naročito mu dajući karakter trenutnosti, poticanje je na prevrat. To bi trebalo biti dovoljno inspirativno da pokrene DORH na akciju', ističu u Građanskoj akciji.

Pozaića pozivaju da se radije bavi poticanjem humanizma, ljubavi prema svim bližnjima, poticanjem umjetnosti. 'Tvoj posao je ljudima pomoći da steknu duševni mir, a ne plašiti ih i dijeliti', navode u priopćenju.

Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić jučer je služio euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom Mirogoju, gdje je među ostalim poručio kako, ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti naravni i Božji zakon, istina postaje predmet trgovine, a 'dizanje ruku u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima'.

'Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna kao i razaranje ustanova, tih nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj', naglasio je biskup Pozaoć, dodajući kako se 'umjesto zdravog odgoja nameće ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava'.