TRGOVI DILJEM HRVATSKE

Molitelji opet u akciji, pridružio im se i biskup Košić, a tu su i protuprosvjednice

01.07.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Kao i svake prve subote u mjesecu, muškarci okupljeni u inicijativu 'Muževni budite' se okupljaju na trgovima hrvatskih gradova i mole krunicu

U pozivu na srpanjsku molitvu naveli su i razloge okupljanja: mole za domovinu, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

Muškarci klečali i molili na Trgu bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Na Trgu bana Jelačića skupu se ovoga puta priključio i sisački biskup Vlado Košić, poznat po tvrdokornom zastupanju crkvene dogme i nimalo blagonaklonim stavovima prema protivnicima konzervativnih vrijednosti.

Protuprosvjed moliteljima na Trgu bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Stigle su i protuprosvjednice koje su ovoga puta istaknule transparent 'Ja o sebi odlučujem'.

  • +13
Molitve diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Molitve se održavaju i u drugim hrvatskim gradovima, a u fotogaleriji donosimo fotografije iz Zadra, Karlovca, Šibenika...

Izvor: Društvene mreže / Autor: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

U Šibeniku su se okupile i protuprosvjednice iz šibenske udruge mladih S.U.M. i KU Fotopoetika, koje su u sklopu performansa 'Uberimo plodove ženske borbe za slobodu', pred okupljenim muškarcima pojele - jabuke.

Performans 'Uberimo plodove ženske borbe za slobodu' u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL