BABIĆ O ŠIRENJU ŠTRAJKA

'Moglo bi biti posljedica neugodnih po građane'

27.09.2013 u 11:22

Bionic
Reading

Predsjednik liječničkog sindikata Ivica Babić najavio je da će nastaviti sa štrajkom i da će ga od ponedjeljka intenzivirati

'Moramo sve obavijestiti da bi intenziviranje štrajka moglo dovesti do posljedica neugodnih po građane, za što će biti kriva Vlada. Uvodi se doslovni rad nedjeljom', poručio je šef sindikata Ivica Babić. Najavio je da će se, želeći izbjeći spinove, odazvati današnjim pregovorima, ali da neće potpisati ništa štetno po njegovo članstvo.

Dodaje da su sanacijski ravnatelji bolnica doveli njegove kolege u neugodnu situaciju jer nisu odabrali izvršitelje koji moraju raditi. Dodaje da oni koji vode bolnice, tj. ministar Ostojić nisu ozbiljno shvatili štrajk.


'Potencijali štrajkački zbog izlaska sestara nisu oslabljeni, ali nam je žao što su sestre izašle iz štrajka. Zašto? To morate njih pitati', poručio je Babić.

Najavio je da mlađi liječnici razmišljaju o kuvertiranju otkaza i kolektivnom odlasku na rad u Europsku uniju čim se za to steknu uvjeti. "To se ozbiljno razmatra, nemojte nas tjerati da to moramo odraditi", zamolio je Babić dodavši da je već sada riječ o nekoliko stotina liječnika.