'mliječni put hrvatske'

Mljekari prijete Plenkoviću da će sa stokom izaći na zagrebačke ulice

  • Autor: M. Š./Hina
  • Zadnja izmjena 17.08.2017 19:55
  • Objavljeno 17.08.2017 u 19:55
Mljekari zatražili prijem kod premijera Andreja Plenkovića

Mljekari zatražili prijem kod premijera Andreja Plenkovića

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Proizvođačka organizacija 'Mliječni put Hrvatske' zatražila je u četvrtak prijem kod premijera Andreja Plenkovića kako bi ga upozorili na neizdrživu situaciju u sektoru proizvodnje mlijeka te kako bi pokušali zajednički naći rješenje, jer će u suprotnom, najavljuju, biti prisiljeni organizirati prosvjede i sa stokom izići na ulice Zagreba, pred trgovačke lance i mljekare

'Situacija u sektoru proizvodnje mlijeka više je neizdrživa. Već duže vremensko razdoblje proizvođači mlijeka suočeni su s neizdrživo niskom otkupnom cijenom koja je znatno manja od cijene koštanja proizvodnje iste', kaže se u zamolbi kojom čelnici 'Mliječnog puta Hrvatske' traže sastanak s premijerom. 

Na tom mu sastanku žele približiti probleme proizvođača mlijeka kako bi ga zajednički pokušali riješiti. Probleme potkrepljuju i podacima da se 2005. godine 65.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) bavilo proizvodnjom mlijeka, a sada je to svedeno na svega 6.000 proizvođača. 

'Smatramo da je navedeni podatak alarmantan te da će se u vrlo kratkom vremenskom roku ugasiti kompletna proizvodnja mlijeka u Republici Hrvatskoj. Stoga Vas još jednom pozivamo da nas do 23. kolovoza 2017. godine primite na razgovor i da pokušamo zajednički riješiti navedeni problem kako bismo zadržali proizvodnja mlijeka u RH ili ćemo u suprotnom biti prisiljeni napraviti prosvjede, odnosno zajedno sa stokom izaći na ulice grada Zagreba, a isto tako i pred trgovačke lance i mljekare', navodi se u dopisu premijeru koji potpisuju predsjednik PO 'Mliječni put Hrvatske' Mario Rengel i dopredsjednici Mladen Šolčić i Branko Karamarković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!