KRVAVA DRAMA U JARMINI

Mladić je iz Kalašnjikova ispalio 15 metaka

05.11.2013 u 15:56

Bionic
Reading

Dvadesetčetverogodišnji Tomislav J., koji je u nedjelju u Jarmini otvorio vatru iz automatske puške i ranio muškarca i ženu koji su bili u kući u Gajevoj ulici, uz kaznenu prijavu predan je sinoć pritvorskom nadzorniku, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Očevidom je utvrđeno da se osumnjičeni Tomislav J. automobilom u nedjelju oko 22 sata dovezao do kuće Ivice H. u Gajevoj ulici i, s kućnog praga, pucao iz automatske puške i ranio Ivicu H (43) i Julijanu R (26). U trenutku pucnjave u kući se nalazilo dvoje malodobne djece koja nisu ozlijeđena, navodi policija.

Dvoje ranjenih zadobili su prostrijelne ozljede nogu i nalaze se u Općoj bolnici u Vinkovcima gdje su operirani.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su počinitelj i oštećeni imali razmirice unatrag nekoliko godina, kaže se u priopćenju u kojemu se navode dva policijski evidentirana sukoba dvojice muškaraca, iz svibnja ove te iz listopada 2012. godine, kad su obojica bili lakše ozlijeđeni.

Neslužbeno u Jarmini kao razlog višegodišnje netrpeljivosti, koja je u nedjelju kulminirala pucnjavom, navode činjenicu da bivša supruga ranjenog Ivice H. živi s počiniteljem Tomislavom J. Kako se doznaje, počinitelj za automatsko oružje nije mogao imati dozvolu. Na mjestu događaja, u dvorištu kuće ranjenog Ivice H., pronađeno je tijekom očevida 15-ak čahura.