TAKSIJEM U ITALIJU

Mladi Afganistanci s djetetom pokušali preko granice

15.12.2011 u 13:59

Bionic
Reading

Troje mladih državljana Afganistana s trogodišnjim dječakom zatečeno je u utorak u večernjim satima u mjestu Vodice pri pokušaju nezakonitog prelaska državne granice

Naime, policijski službenici su prilikom kontrole taksi vozila riječkih registarskih oznaka, oko 22.15 sati, u Škodi zatekli 24-godišnjaka, 21-godišnjakinju, 17-godišnjaka i trogodišnjaka za koje se ustanovilo da su tražitelji azila.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je skupina u utorak u jutarnjim satima napustila smještajni objekt Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu, a nakon što su vlakom došli do Rijeke, unajmili su taksi kojim su krenuli u smjeru Jelovice. Kako je izvijestila PU istarska, s ciljem odlaska u Italiju, kanili su nezakonito prijeći državnu granicu, u čemu ih je spriječila buzetska policija.

Zbog prekršaja iz Zakona o azilu, stranci su tijekom jučerašnjeg dana privedeni na Prekršajni sud Pazin, gdje im je sudskom presudom izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske u trajanju od godinu dana.