BIVŠI LABURIST

Mladen Novak novi je predsjednik ORAH-a

19.01.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Bivši laburist Mladen Novak novi je predsjednik stranke ORaH, izvijestio je u četvrtak novinare sam Novak

U igri za prvog čovjeka ORaH-a bila su tri kandidata, a izbori su provedeni na dva načina: dio članova glasovao je elektronski 15. siječnja, a drugi dopisno, pa je izborna komisija u srijedu navečer prebrojala njihove glasove, rekao je novinarima Novak, nekadašnji saborski zastupnik Hrvatskih laburista.

Novi predsjednik svjesan je ogromnog posla koji čeka njega i ORaH, stranku koja je praktično nestala sa hrvatske političke pozornice.

Pred nama je ogroman posao pokušati vratiti stranku na stare staze, koliko je to moguće, tek ćemo saznati, kaže Novak i potvrđuje da će ORaH ostati na lijevom političkom spektru, okrenut '"zelenim" i biračima koji teže društvenoj pravednosti.

Najavio je da će stranka izaći na svibanjske lokalne izbore, svjestan je da će morati i koalirati, no o imenima stranka nije mogao govoriti.

Prerano je za to, još nisam dobio ni uvid u članstvo, objasnio je novinarima, te naglasio kako će u obzir doći samo koalicije prihvatljive s obzirom na ORaH-ov program.

Nemoguće je generalno reći na koga mislimo, ima lokalnih stranka za koje mislim da nema prepreke za koaliranje, od stranka sa nacionalne razine, iskreno, ne vidim s kim, poručio je novi predsjednik ORaH-a.