TERMOVIZIJA NA DJELU

Mlada žena švercala 4.500 kutija cigareta

06.04.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Opće je poznato da je šverc cigareta iz susjedne nam BiH učestala pojava, no baš i nije pokušaj da se preko granice 'neprimjetno prebaci' čak devet velikih plastičnih vreća punih cigareta

Upravo to je, u noći 1. travnja, pokušala 33-godišnjakinja iz Slavonskog Šamca. Žena je na obali rijeke Save od nepoznate osobe preuzela preko 45.000 kuna vrijednu duhansku pošiljku koja je, kako policija pretpostavlja, stigla čamcem iz Bosne i Hercegovine. Noćni tranzit cigareta preko rijeke Save možda bi se i nastavio da ženu, s kojom je bio i njen 18-godišnji rođak, nisu prilikom noćnog promatranja, uz pomoć termovizije, zapazili policajci.

Čim im se policijska patrola počela približavati, svjesni da su primijećeni, 33-godišnjakinja i rođak pokušali su se sakriti te su legli pored zemljanog nasipa uz obalu Save, gdje su ih policajci i zatekli.

Pored njih su pronašli dvije crne PVC vreće pune cigareta, a pregledom terena u neposrednoj blizini pronašli su još sedam takvih vreća. U njima je bilo čak 4.500 kutija raznih vrsta cigareta s markicama Republike Srbije, Kosova i Republike Hrvatske, a sve su bile namijenjene izvozu, no završile su u rukama švercera koji su ih namjeravali preprodati na hrvatskom tržištu.

U dogovoru s Državnim odvjetništvom slijedi podnošenje odgovarajućih prijava, a 33-godišnjakinji prijeti zatvor u trajanju od šest mjeseci do pet godina.