UGROŽENA SIGURNOST ŠKOLARACA

Mještani spriječili otvaranje prometnice

07.09.2009 u 20:37

Bionic
Reading

Više od stotinu mještana iz naselja Bilice kod Solina u predvečernjim satima spriječilo je službeno otvaranje novosagrađene 800 metara duge prometnice Mravinačka rampa, okupivši se na mjestu ceremonije i negodujući što nakon izgradnje prometnice nije izgrađena autobusna postaja za prijevoz 60-ak školaraca koji sada moraju prelaziti cestu, što ugrožava sigurnost i živote učenika

Nezadovoljni mještani Bilica potpisali su i peticiju kojom traže zabranu otvaranja Mravinačke petlje sve dok se u njihovu naselju ne sagradi autobusna postaja za prijevoz školaraca. Nakon ovog prosvjeda nezadovoljnih mještana službeno je rečeno da se ceremonija otvaranja Mravinačke rampe 'zbog tehničkih razloga' odgađa za nekoliko dana.

Dogradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je novinarima izjavio da je izgradnja autobusne postaje, koju traže Biličani, u nadležnosti Hrvatskih cesta te će se, kako je najavio, iduće srijede održati sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta radi iznalaženja rješenja.

Prometnica Mravinačka rampa povezuje Solin s prigradskim naseljima Mravinci i Kučine. U izgradnju Mravinačke prometnice, kako je rečeno, investirano je šest milijuna kuna, a protokolom je bilo predviđeno da je danas predvečer otvore predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban i državni tajnik za more Branko Bačić.