izvanredne mjere

Mještani Jakuševca zaprijetili Tomaševiću da će blokirati odlagalište smeća traktorima

04.12.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Mještani Jakuševca iznimno su nezadovoljni drugim odronom na deponiju Jakuševec i najavljuju blokade prometnica

'Nakon jutrašnjeg događaja, eksplozije našeg 'lijepog' brda, pod hitno smo se morali sastati kako bismo intervenirali. Ovo se više ne može dopustiti. Moramo se okupiti i zatvoriti Jakuševec. Ne možemo više ovo trpjeti', kazala je Marina Murat, piše N1.

  • +12
Mirno okupljanje građana u prostorijama DVD Jakuševec nakon novog odrona na odlagalištu otpada Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Mi smo spremni svojim životima ponovno nakon 2012. braniti odvoz smeća ovdje. Došlo je do nas, ovdje smo se rodili i više nema mogućnosti da se ovako nastavi. Nekako to moramo zaustaviti, makar našim životima. Nevjerojatno je što nam radi gradska uprava, vlast, svi živi…', dodala je.

Izrazila je ogorčenost i tugu svime što se događa.

'Moramo prvo mirnim putem pokušati doći do rješenja, a ako to ne ide, izaći ćemo van s traktorima, kao naši seljaci. Zar mi nismo ljudi? Da moramo traktorima braniti dovoz smeća? Mogla se dogoditi katastrofa. Ne samo smrad, mogao je eksplodirati plin koji se taložio od 1964.', rekla je Murat.

  • +14
Novi odron brda smeća na Jakuševcu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Neki od njih razmišljaju preseliti se s Jakuševca.

'Tu sam rođena 1973. i udala se ovdje. Ne razumijem tko bi kupio moju građevinu kako bih odselila i otišla negdje drugdje? Nisam ovdje samo ja. Tu su mi muž, snaha, dva sina i unuci. Samo da se sluša naš glas, tragedija se mogla spriječiti. Ne nekog sa strane, samo nas se mora slušati jer mi ovo trpimo 24 sata na dan. Nitko nije došao nas pitati što treba napraviti. Godinama ovdje na tribinama sve izlažemo+, istaknula je Murat i dodala da će ostati okupljeni koliko god treba.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'