SLAVONSKI BROD

Mjesec dana u zgradi usred grada žive bez krova nad glavom, plina i tople vode

17.08.2023 u 07:52

Bionic
Reading

U nevremenu koje je 19. srpnja pogodilo Slavonski Brod stambena zgrada s 20-ak stanova u Kumičićevoj ulici ostala je bez krova. tijekom obilnih kiša voda se slijeva niz zidove, a većina stanova i dalje je bez plina i tople vode

'U loncu grijem vodu i nosim u kupaonicu, onda razrijedim na mlaku vodu i tako se malo izbrljamo', kaže stanarka Katica Jovanović. Drugi stanar žali se kako nema na čemu kuhati, a kad pada kiša, voda se slijeva niz zidove, javlja HRT.

'Stavili smo folije koje smo pričvrstili gore, ali ipak je to procurilo. Čak je, kako je zgrada na dva kata, procurilo i na prvi kat', svjedoči predstavnica stanara Katica Ćorić.

Mijo Lucić iz tvrtke za upravljanje i održavanje zgrada kaže kako su očistili krov, zidove i dimnjačarski pregled. Nadaju se kako će plin do kraja mjeseca biti priključen svim stanarima, a do jeseni i krov obnovljen.

  • +30
Nevrijeme u Slavoniji: Stanovnici Gradišta, Andrijaševaca i Cerne saniraju štetu Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Šteta samo na ovoj zgradi iznosi 90 tisuća eura. Građani se nadaju odšteti iz Fonda za prirodne nepogode, a zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Martina Martić Puača kaže kako je zaprimljeno 1600 prijava oštećenja.

Brodsko-posavskoj županiji Vlada je dodijelila više od tri milijuna interventnih eura.